Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

η «πόλις εάλω»

Σάν σήμερα, πρό 556 ετών , η «πόλις εάλω»!

Η πτώσις στης Κωνσταντινουπόλεως στους Τούρκους υπήρξεν αποτέλεσμα εσφαλμένων πολιτικών υπολογισμών.

Ενώ η βοήθεια της Παπικής «εσπερίας «ώφειλε ή να προλάβη ή να ανατρέψει την κατάκτησιν» κατά τον ιστορικόν Κωνσταντίνον Παπαρηγόπουλον ,

η συμμαχία του Βυζαντίου με την Ρωσσία εβράδυνε πολύ.

Μόλις το 1472 , η Σοφία Παλαιολογίνα, θυγάτηρ του Θωμά Παλαιολόγου, υπανδρεύθη τον Ρώσσον Μεγάλο Δούκα της Ιωάννη Γ΄, απόγονο του Ιβάν του Τρομερού.


Η ΄Αλωσις εσήμανε απωλεία της εθνικής ανεξαρτησίας μας , που διαρκεί έως και επί των ημερών μας. Επί παραδείγματι:


Η Τουρκία απειλεί με πόλεμον , εάν ασκήσωμε τα επιτρεπόμενα υπό του διεθνούς δικαίου δικαιώματα στο Αιγαίον και της Συνθήκης της Λωζάννης.

Οι... «εταίροι» μας αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» , προσβάλλοντες περισσότερον την νοημοσύνη των , παρά τον Ελληνικό λαόν - τον μόνον που κατοικεί , ομιλεί και εθίζεται , όπως και κατά την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι άσπονδοι φίλοι μας αξιώνουν την πλήρη συμμόρφωση στις επιταγές των , όσον αφορά στην οικονομική και εξωτερική πολιτική.


(Πχ. το δημόσιο έλλειμμα να μην υπερβή το 3% του ΑΕΠ ενώ της Γερμανίας είναι 6%. Οι αγωγοί υδρογονανθράκων να μην περάσουν από την Ελλάδα αλλ’ απ’την παράσπονδο Τουρκία.κόκ.)


Αλλ’ αφού ο Ελληνικός λαός εξαρτά την ευημερία από τα δανεικά και όχι απ’ την εργασία ,οι πιστωτές κατωρθώνουν και επιβάλλουν την θέληση των , διαψεύδοντες τον περίφημο ορισμό του Καρόλου φον Κλαούζεβιτς ότι «ο πόλεμος είναι η επιβολή της θελήσεως ενός έθνους εφ’ενός άλλου».(«On War» ed.& trans.Michael Howard and Peter Paret. Prinston. University Press 1976).


Βέβαια, ελάχιστα έθνη είναι σήμερα απολύτως ανεξάρτητα, στην πραγμάτωσι της εθνικής των ιδιοσυστασίας.Μεταξύ των διακρίνω την Αμερική , Κίνα, Ρωσσία , Ινδία και μερικά μικρότερα έθνη , ως την Ελβετία, Δανία, Νορβηγία , που ζούν εν μέτρω των δυνάμεων των και διαθέτουν ιδίαν αμυντική τεχνολογία.


Υπάρχουν επίσης διαβαθμίσεις ανεξαρτησίας. λχ. η Τουρκία διακρίνεται διά την πολιτική της αυτάρκειαν, εις σημείον ώστε εμπόδισε την διέλευση των Αμερικανών από τα εδάφη της, το 2003 όταν εισέβαλαν στο Ιράκ.

Ο πρέσβυς επι τιμή Μιχάλης Δούντας διερωτήθη πρό διετίας , εάν «η Ελλάς είναι πράγματι ανεξάρτητη χώρα;» (βλ.σχ.ομότιτλο βιβλίο του εκδόσεις Λιβάνη.)


Η επάρκεια στον ενεργειακό τομέα, η αυτάρκεια στους εξοπλισμούς και ο πλήρης έλεγχος στο εσωτερικό μιάς χώρας , θεωρούνται οι τρείς βασικές προϋπόθεσεις εθνικής ασφαλείας.

Εν αντιθέσει , με τα όσα υποστηρίζει ο Βρεταννός στρατηγός Ρούμπερτ Σμίθ, ότι «η έννοια του πολέμου είναι η απόκτηση ασυμμέτρου πλεονεκτήματος επί του αντιπάλου , υφ’οιουσδήποτε όρους κι’ όχι απλώς τεχνολογικώς».


5 σχόλια:

  1. Πάντως δεν ξέρω πόσο ανεξάρτητοι είμαστε ως χώρα.Αλλά ενα θυμάμαι αυτό που είχαι ειπώση ο Α.Παπανδρέου=Βυθίστε το ΧΟΡΑΣ=Τουρκική Ναυαρχίδα.Αν κάνω λάθος διορθώσται με σας παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Χορα ήταν πλοίο επιστημονικής έρευνας για προϊόντα πετρελαίου στο Αιγαίο. Η απειλή του Παπανδρέου λειτούργησε αποτρεπτικά και οι γείτονες μαζεύτηκαν. Σήμερα 20 έτη μετά τα πράγματα είναι αλλιώς. Ο συνεχής κατευνασμός του ανατολίτη γείτονα μας τον έχει αποθρασύνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το η πόλις εάλω έχω να πω ότι ισχύει για όποιον αποδέχεται τον Ρωμιοσυνισμο,
    αντίστοιχο σημείο για μένα είναι αρχή Ρωμαιοκρατίας αυτό περί εθνικής ανεξαρτησίας και απώλειας της.
    (Όσο για το Χόρας πιστεύω ότι κάποιου είδους συνεννόηση επετεύχθη, του τύπου ''Δεν θα κάνουμε και εμείς κάτι αντίστοιχο αλλά θα κάνω ότι σου φωνάζω να τονόσω λίγο και το ηθικό του μα..σκαρά του Έλληνα να μήν λέει.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον αποδέχομαι τον όρο που έθεσες, καθόσον είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι η ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία (κατ άλλους Βυζάντιο)μετά την δυναστεία των Κομνηνών ήταν Ελληνική !

    Όσο για το Χόρα, πιστεύω ήταν σκληρό γεωπολιτικό παιχνίδι, μεταξύ δύο ευφυών πολιτικών ηγετών (Παπανδρέου - Οζάλ), πέρα από τα εσωτερικά μικροπολιτικά τερτίπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι οι Κομνηνοί δεν ήταν Παφλαγόνες ? οι Άγγελοι Λύδοι ? και οι Παλαιολόγοι Μικρασιάτες με μητέρες Ουγγροαρμενοσλαύες ?
    Ως Έλλην βέβαια έπεσε ο Κωνσταντίνος ο μαθητής του Πλήθωνος.
    Και η απόφαση που παίρνει κανείς για το τι θα θυσιάσει την ζωή του και για το πως θα θυσιαστεί είναι ιερή.
    Εί

    ΑπάντησηΔιαγραφή