Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης


Η επίκληση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τον κύριο Πρωθυπουργό είναι ουσιαστική, επείγουσα και αναγκαία.

Μία τέτοια κατάσταση απαιτεί η βαθιά και η πλατιά κρίση στην οποία σήμερα βρίσκεται η Πατρίδα μας:
  • Όταν η πολιτεία είναι καταχρεωμένη και έχει φθάσει στο σημείο να μη μπορεί να πληρώσει, από δικά της έσοδα, μισθούς και συντάξεις και να μη μπορεί να υποστηρίζει την υγεία των πολιτών της.
  • Όταν, ως επί το πλείστον, οι πολιτικοί της εθελοτυφλούν και δεν αναγνωρίζουν τις ευθύνες τους για την άθλια κατάσταση στην οποία έχουν φέρει τη Χώρα και εξακολουθούν με την ίδια ασθενική κομματική νοοτροπία να πολιτεύονται, χωρίς να κάνουν την ατομική τους και τη συλλογική τους υπέρβαση στο υψηλό λειτούργημά τους επ’ ωφελεία και μόνο της Πατρίδας μας.
  • Όταν λειτουργοί του δημοσίου και των άλλων κοινωνικών οργανισμών παρανομούν και γενικά αδιαφορούν για το καθήκον τους και δεν διακατέχονται από το υψηλό φρόνημα, να μεριμνούν για το κοινωνικό σύνολο, ιδιαίτερα σήμερα που κινδυνεύει ολόκληρη η κοινωνία να πέσει σε περιδίνηση.
  • Όταν ο συνδικαλισμός εξέρχεται των δημοκρατικών ορίων με τις πολυήμερες απεργίες, με τις καταλήψεις δημοσίων οργανισμών και γενικά με φαινόμενα άρνησης πειθαρχίας προς τους νόμους, φαινόμενα τα οποία εξέθρεψαν και αυτή την αναρχία, ιδιαίτερα σε νέους ανθρώπους μέχρι και τους μαθητές των σχολείων.
  • Όταν οι απλοί πολίτες και επαγγελματίες έχουν διολισθήσει σε μία ατομιστική αντίληψη, πως να φοροδιαφεύγουν και γενικά πως να εξαπατούν το δημόσιο και δεν διακατέχονται από μία συνείδηση κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.
Σε μία τέτοιου βαθμού οικονομική κρίση, πολιτική αδυναμία, κοινωνική διαφθορά και αποσύνθεση και ηθική πτώση, είναι αναγκαία η λήψη κάποιων μέτρων κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, προκειμένου η Πατρίδα μας να αποφύγει την οικονομική πτώχευση και να ανορθωθεί ηθικά η κοινωνία μας.

Γι’ αυτές τις περιπτώσεις ο Πλάτων, σε μία από τις «Επιστολές» του, συνιστά στον τύραννο των Συρακουσών Διονύσιο τον Α΄, αυτός ο ίδιος να εφαρμόσει τις αλλαγές στην πόλη,  στηριζόμενος όχι μόνο στους φίλους του καθεστώτος, αλλά και στους άλλους που θέλουν τη μεταρρύθμιση.

Ασφαλώς δεν πρόκειται περί τυραννικής μεθοδολογίας για να εξέλθει η Πατρίδα μας από την κρίση σήμερα, πλην όμως επιβάλλεται όπως:
Οι συνειδήσεις των μελών της Βουλής και της Κυβέρνησης να αρθούν στην αντίληψη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης της Χώρας μας.

Μόνο έτσι, από τις παρούσες κρίσιμες και επείγουσες συνθήκες είναι δυνατόν να αναγεννηθεί και να αναστηθεί η Χώρα μας.
  • Όταν η Κυβέρνηση αναδομηθεί από ικανούς εθελοντές υπουργούς, οι οποίοι να είναι αποφασισμένοι να εργασθούν ευσυνείδητα για ένα νέο εθνικά συντεταγμένο όραμα, το οποίο θα στηρίζει ο πατριωτισμός της πλειονότητας των βουλευτών.
  • Όταν τελικά Κυβέρνηση και Βουλή επιτύχουν την ατομική και κομματική υπέρβαση χάριν του εθνικού καθήκοντος.
Όσον αφορά τη διαμόρφωση υγειών αντιλήψεων στους πολίτες, εκτιμάται ότι σημαντικά θα συμβάλλει και ένας κατάλληλος επικοινωνιολόγος στην Κυβέρνηση (ρόλο τον οποίο μπορούν να επικουρούν και οι δημοσιογράφοι μας), διότι αλλαγές και μεταρρυθμίσεις χωρίς ψυχολογική στήριξη δεν γίνονται.

Τώρα είναι η ώρα ευθύνης και έργου του καθενός μας στο εθνικό μας όραμα ανόρθωσης της Πατρίδας μας.
«Γένοιτο» …!
Του Άρη Διαμαντόπουλου
Υποστρατήγου ε.α – Ψυχολόγου – Δρ. Φιλοσοφίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου